Gå til indhold

Reparationscafe

Reparationscafeen er pt sat på pause, men med planer om genopstart snarest. 

Vil du gerne reparere dine ting i stedet for at købe nyt? 

I reparationscafeen kan du få hjælp til at reparere de ting og sager, som du ellers ville erstatte med nye, fordi det er for dyrt at få de gamle ting repareret. Det kan være brødristeren, der pludselig ikke dur mere, de gamle bukser, der skal blive til shorts, eller lampen der har brug for en længere ledning. 

Hele ideen med reparationscafeen er altså at give det gamle en ekstra chance. Bæredygtigt forbrug er i centrum, og du kan komme med alt det, du ikke har lyst til at smide væk. Du skal dog regne med selv at lave det meste af arbejdet, for konceptet er, at du får hjælp til at reparere dine ting. Der er altså ikke nogen, der gør arbejdet for dig.

I reparationscafeen kan du også give det gamle en ny funktion. Det kaldes upcycling, og kort fortalt kan det fx være, at du syr de gamle cowboybukser om til en pude. Der er nemlig også mulighed for at være kreativ med sine gamle ting.

Det er gratis at få hjælp og fx låne en symaskine. Er der brug for materialer til reparationen, skal du selv betale, og der bliver også en kaffekasse, så der er mulighed for en kop kaffe i løbet af aftenen.