Gå til indhold

Podcast

Podcasten "Miraklet på Mols"

Her er historien om et bemærkelsesværdigt lokalsamfund på Mols og Helgenæs, hvor borgerne pludselig fik nok, tog skeen i egen hånd og fik vendt den triste historie om Udkantsdanmark til en inspirerende fortælling om de frivillige fællesskabers potentiale - men også den modstand og de forhindringer, der kan opstå, når lokaldemokratiet skal stå sin prøve.

I september 2013 er landsbysamfundene mest kendte for faldefærdige huse med lange liggetider og lukningstruede skoler. Til et møde på den lokale folkeskole, er skolebestyrelsen igen samlet for at forholde sig til kommunens sparekatalog. Og i stedet for at skrive endnu et høringssvar, lyder startskuddet på dét, vi i dag kalder Mols i Udvikling.
En folkebevægelse, der samlede de lokale og ved hjælp af utrolige frivillige kræfter, skrev sig ind i vores store, fælles historie om frivillighed i foreningsdanmark.


Podcast-serie "Stemmer fra Mols og Helgenæs" sætter spot på mol- og helboer, fortid og nutid, landskab og liv. I serien besøger vi forskellige mennesker, der er knyttet til Mols og Helgenæs på forskellig vis. Velkommen til.

Forestil dig, at du er højt over Danmark. Du svæver ind over Djursland. Vejene snor sig i det bakkede landskab, gennem småbyer, mellem marker. Du er over Jyllands næse, formet af kystens linjer, omgivet af det blå vand. Du lader dig falde – ned mellem spredte skyer, her er Mols og Helgenæs. Hvad er det for et sted? Er der en særlig ånd her? Hvordan er stemningen, lydene, farverne? Hvem lever i det bakkede og bugtede landskab, hvor havet altid er nær?

Det undersøger vi i denne podcast, Stemmer fra Mols og Helgenæs. I serien går vi tæt på fortid og nutid.

Lyt til "Miraklet på Mols" og "Stemmer fra Mols og Helgenæs" her. →