Gå til indhold

Huset Molsværket

Molsværket bliver et levende mødested, der binder Molsskolen og den eksisterende hal sammen med et med et nyt børnehus, idrætsfaciliteter, fælleskøkken, multifunktionelle rum, kontorpladser, præstekontor, hyggekroge og udearealer. Et sted hvor vi deler i stor stil - både af hensyn til økonomi, fællesskab og bæredygtighed. Hvor der er højt til loftet, hvor der summer af liv, og hvor alle går ind ad den samme dør og bidrager til fællesskabet.

Molsværket er både et fysisk byggeri, en række aktiviteter og et demonstrationsprojekt for, hvordan man kan udvikle det gode liv i landsbyerne.

Byggeriet står færdigt i begyndelsen af 2024.

Visionen for huset

Molsværket vil være en fællesskabs-turbine for udvikling af Mols og Helgenæs. Et sted hvor folk mødes på tværs af generationer og på tværs af interesser. Et sted, der danner rammen for grin, gak, leg og larm. Hvor der hoppes, synges, danses, spilles, spises og snakkes - og hvor man også kan kedes og glo. Hvor der dufter af mad og lugter af sved. Hvor der diskuteres og debatteres. Hvor vi lytter og forstår. Et sted, for de lige og for de skæve. Et sted, hvor mangfoldigheden lever og åbensindet favner forskellighed. Hvor ideer og drømme får liv og leves, som en selvforstærkende energikilde til at sikre et Mols og Helgenæs i udvikling. Vision er dermed kort og godt, at Molsværket skal gøre det mere attraktivt at bo på Mols og Helgenæs:

• Ved at sikre bedre fysiske faciliteter til alle befolkningsgrupper.
• Ved at styrke fællesskabet ved at placere disse faciliteter samme sted.
• Ved at forbedre anlægs- og driftsøkonomi ved at dele, genbruge og nedlægge.